Skyline Zutphen uitsnede

WEBSHOP       |      LID WORDEN

Zutphen op de kaart

De werkgroep “Zutphen op de kaart” is bezig om het erfgoed van de gemeente Zutphen te ontsluiten. Via een “point of interest” op Google Maps willen we informatie over het Zutphens erfgoed zichtbaar maken. Hiervoor is samenwerking gezocht met de gemeente Zutphen en het Regionaal Archief.

Binnen de gemeente Zutphen zijn 1200 monumenten en ongeveer 500 beeldbepalende objecten benoemd. Maar wat is de geschiedenis hiervan, waar bevinden ze zich, zijn er foto’s beschikbaar en waar kan ik meer informatie vinden.

Voor de werkgroep “Zutphen op de kaart” een enorme uitdaging. Met enthousiaste vrijwilligers zijn we bezig deze informatie te verzamelen. Veel is beschikbaar, veel moet centraal beschikbaar gemaakt worden maar ook moet er nog veel onderzocht worden. De werkgroep is van plan geleidelijk steeds meer objecten beschikbaar te maken op de kaart en meer informatie over deze objecten te ontsluiten. Mocht u zich aangesproken voelen en deel willen nemen aan dit omvangrijke project, neem dan contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klik hier voor Zutphen op de kaart.

Zutphen op de kaart
Historische Vereniging Zutphen

Spiegelstraat 13-17

7201 KA Zutphen

info@historiezutphen.nl
06-34865641 

facebooklogoklein   twitterlogoklein