Hoe lang bestaat ons schrift, de manier waarop we schrijven, drukken en lezen? Het antwoord op die vraag wordt gegeven in de tentoonstelling ‘eeuwenlang letters’ die van 5 t/m 30 oktober te zien is in de Walburgiskerk in Zutphen.

Het verhaal begint in Mesopotamië, nu Irak. Rond 3000 jaar voor Christus werd daar het spijkerschrift uitgevonden. In het oude Egypte gebruikte men toen ook al tekens op een harde ondergrond: hiërogliefen. Handelaren zochten naar een manier om hun overeenkomsten vast te leggen. Waarschijnlijk de impuls voor de eerste geschriften.

 

De reis van het schrift door de eeuwen heen is vastgelegd in 7 panelen. Hoe belangrijk was Karel de Grote? Wat gebeurde er na de uitvinding van de boekdrukkunst? Hoe belangrijk was de uitvinding van de schrijfmachine, de computer, de smartphone?

 

Workshops

Naast de tentoonstelling worden er ook enkele workshops gegeven. O.a. over letterstempels maken, een middeleeuwse pagina’s versieren en een visueel gedicht maken. Meer informatie hierover op de website van de Walburgiskerk.