Skyline Zutphen uitsnede

WEBSHOP       |      LID WORDEN

Tijdschrift ZUTPHEN wisselt van hoofdredacteur

De redactie van ZUTPHEN nam 8 december afscheid van Martha Louwes als hoofdredacteur. Ze wordt opgevolgd door Fiona de Heus. Redactielid Jan Frings zwaaide haar uit met de volgende woorden:

IMG 1596Ons tijdschrift bestaat nu 41 jaar en het gaat over geschiedenis. Maar in al die tijd is er geen traditie opgebouwd als het gaat om vertrekkende redacteuren. Jaap Riemens, die toen ik hier kwam wonen de belichaming was van niet alleen het tijdschrift, was er ineens niet meer. Weg. Hij zat in Frankrijk. Frits Janssen verzeilde in een conflict om een artikel; hij nam zijn verantwoordelijkheid en was ineens weg. Femia Siero was de volgende hoofdredacteur. Ze verbouwde het een en ander aan het archief, werd bang dat ze zich zou gaan vervelen en solliciteerde naar een baan elders. Die kreeg ze en ze stopte met het redacteurschap. Toen ik wat later, ze was nog niet weg, haar wat vroeg aangaande ons tijdschrift, zei ze “It is out of my hands.” Jessie Jongejans was je voorganger. Haar vertrek was ook plotseling en zonder afscheid. De enige die wegging met een bloemetje was Theo Hebing, en dat heb jij gedaan.

Toen we ineens zonder hoofdredacteur zaten, was er een probleem. Geen van ons deed een stapje naar voren; iedereen had daar eigen redenen voor. Toen heeft het bestuur jou benaderd, en jij stemde toe. Je wist waarschijnlijk niet waar je aan begon, maar je deed het wel. Je sprong in het diepe, en ik denk dat het wel eens heel erg diep geweest moet zijn. Het heeft geen zin in dit gezelschap nog eens op te halen wat hoogte- en dieptepunten waren; we zijn er allemaal bij geweest. Wat je er ook van verwacht hebt, je hebt in de gegeven situatie je best gedaan zo goed mogelijk te doen wat je zag als je taak.
Daar zijn we je dankbaar voor, en dat willen we laten blijken door je iets te geven, waarmee je op je eigen tijd kunt proosten op wie en wat je maar wilt.
Historische Vereniging Zutphen

Spiegelstraat 13-17

7201 KA Zutphen

info@historiezutphen.nl
06-34865641 

facebooklogoklein   twitterlogoklein