Open Monumentendag 2018

De Open Monumentendagen 2018 zijn op zaterdag 8 september van 10.00 - 17.00 uur en op zondag 9 september van 11.00 - 17.00 uur.

Zoals elk jaar is de HVZ betrokken bij de organisatie van dit weekend, dit jaar met onze bestuursleden Ineke Hissink-Kapper en Eric van Schie. Er is weer een mooi programma samengesteld rond het landelijke thema ‘In Europa’. Dit thema past uitstekend bij Zutphen, gezien de vele handelsbetrekkingen die onze stad gehad heeft binnen Europa. Veel monumenten zullen weer te bezichtigen zijn of speciale attracties aanbieden. 

Op de website www.openmonumentendagzutphen.nl kunt u alle informatie vinden over het programma.

Uitvalsbasis voor alle activiteiten is ook dit jaar weer de Burgerzaal. Daar hebben wij weer een stand waarin we de bezoekers informatie verstekken over wat wij als vereniging allemaal te bieden hebben.

Ook de Werkgroep Bouwhistorie van de HVZ zal rondleidingen verzorgen. Op zondag 10 september nemen leden van de werkgroep u mee naar een aantal panden.

Let op: De rondleidingen starten vanaf het Regionaal Archief Zutphen, Spiegelstraat 13-17

Zondag van 11.30-12.45: ronde 1 (keuze van 2 uit 6 panden)
Zondag van 13.30-14.45: ronde 2 (keuze van 2 uit 6 panden)

Voor de bemensing van de stand zoeken we nog hulp van een aantal leden. Heeft u zaterdag 8 of zondag 9 september tijd om ons hierbij te helpen neemt u dan contact op met het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.