De verdwenen wijk De Polsbroek

Polsbroek 6 juni 1906

Wegens zeer groot succes organiseert de Historische Vereniging Zutphen voor de derde maal een lezing over De verdwenen wijk De Polsbroek.

Ap Lammers, oud bewoner van de Polsbroek en jarenlang actief binnen Historisch Zutphen houdt op woensdag 14 februari 2018 tijdens het Historisch Café in het Volkshuis aan de Houtmarkt 72 te Zutphen deze lezing voor leden en niet leden van Historische Vereniging Zutphen.

De opkomst was beide vorige avonden dermate verrassend groot, dat diverse personen de lezing niet hebben kunnen bijwonen.

Volkswijk de Polsbroek die in de jaren zestig van de vorige eeuw nagenoeg geheel is ontmanteld had binnen Zutphen een negatieve klank. Er is in de raad van Zutphen meermalen gesproken over de hygiëne in de wijk. Was ook een plek waar saamhorigheid was. Wijk met stadsboerderijen en tuinderijen. Een avond met verhalen over de wijk en ondersteund met veel foto’s. Er is bij de lezing zeer ook ruimte voor persoonlijke uitwisseling van verhalen en anekdotes over de tijd van weleer in De verdwenen wijk De Polsbroek.

De zaal is open om 19.30 uur, lezing start om 20.00 uur.
Toegang voor HVZ-leden gratis; niet leden 2,50.
Vol = Vol.