Agenda en jaarstukken ALV 2018

De agenda en de jaarstukken zijn vele jaren aan alle leden per post toegestuurd. Dat was erg gemakkelijk voor u maar het werd langzamerhand een zeer prijzige service.

Zo vergde het aanmaken van de jaarverslag voor alle leden een bedrag van €250,-- en de verzending per post een bedrag van € 644,--. Het bedrag voor de verzending per post zal in 2018 hoger uitkomen vanwege verhoging van de tarieven. Mede daarom heeft het bestuur zich beraden op manieren om op deze uitgave van meer dan €900 op een verantwoorde manier te besparen. 

De jaarstukken en agenda van de ALV zijn hier te downloaden: 
Jaarstukken jaarvergadering 2018 - v09B

De Algemene Ledenvergadering wordt op 14 maart gehouden in het IJsselpaviljoen.
Aanvang 20.00 uur

Tijdschrift Zutphen: de kerkvloer ligt open!

20181Momenteel ligt de vloer van de Walburgiskerk open omdat er vloerverwarming wordt aangelegd. Maar dat is niet de eerste keer. Daarover kunt u lezen in het laatste nummer van Zutphen, het tijdschrift van de Historische Vereniging Zutphen (HVZ).

Niet alleen de grond, ook de lucht is er in vertegenwoordigd: de postduiven van het Nederlandse Leger. In 1905 werd een verplaatsbaar postduivenhok in Zutphen vertoond. En, niet het minst, ook dokter Thate uit Warnsveld en Frits Gies, markante personen uit deze omgeving komen aan bod. En dan blijkt ook nog dat 50 jaar geleden de waterkering goed vorderde.

Op de omslag een foto genomen door de eerder genoemde veelzijdige dokter Thate. Het is weer een schitterend nummer geworden.

Het tijdschrift is voor niet-leden van de Historische Vereniging voor 5,50 euro verkrijgbaar bij de boekhandels en bij het Regionaal Archief Zutphen.

Klik hier voor de inhoud
kerkvloer

De verdwenen wijk De Polsbroek

Polsbroek 6 juni 1906

Wegens zeer groot succes organiseert de Historische Vereniging Zutphen voor de derde maal een lezing over De verdwenen wijk De Polsbroek.

Ap Lammers, oud bewoner van de Polsbroek en jarenlang actief binnen Historisch Zutphen houdt op woensdag 14 februari 2018 tijdens het Historisch Café in het Volkshuis aan de Houtmarkt 72 te Zutphen deze lezing voor leden en niet leden van Historische Vereniging Zutphen.

De opkomst was beide vorige avonden dermate verrassend groot, dat diverse personen de lezing niet hebben kunnen bijwonen.

Volkswijk de Polsbroek die in de jaren zestig van de vorige eeuw nagenoeg geheel is ontmanteld had binnen Zutphen een negatieve klank. Er is in de raad van Zutphen meermalen gesproken over de hygiëne in de wijk. Was ook een plek waar saamhorigheid was. Wijk met stadsboerderijen en tuinderijen. Een avond met verhalen over de wijk en ondersteund met veel foto’s. Er is bij de lezing zeer ook ruimte voor persoonlijke uitwisseling van verhalen en anekdotes over de tijd van weleer in De verdwenen wijk De Polsbroek.

De zaal is open om 19.30 uur, lezing start om 20.00 uur.
Toegang voor HVZ-leden gratis; niet leden 2,50.
Vol = Vol.